Fryšták drivers - v šestihodinovce opět druzí.
2008-05-28
Na letošní šestihodinovku nastoupili fryštáčtí jezdci chudší o Martina Šafáře, který vyměnil vysílačku za basovou kytaru. Takže čtyři piloti + jeden mechanik.

Tentokrát jsme si říkali, že neprodáme svou kůži STX MAX tak lacino a cítili jsme se na celkové vítězství. Začátek závodu tomu také napovídal, protože jsme odjeli celému poli a po půlhodině jsme měli slušný náskok (tuším 6 kol na STS). Potom ale STSka zvýšila zbytečně rychlý a nepružný převodový poměr a začala nás pěkně dotahovat a nakonec nás i předjela. První dvouhodinovka skončila vítězstvím STS o 3 kola před FR Drivers, za námi o 17 kol Cobra 11, čtvrtý Valmez Racing ztrácel již 39 kol.

Do druhé dvouhodinovky jsme vyráželi s předsevzetím dohnat mizivou ztrátu a znovu se dostat do vedení. Zklamala nás ale technika u Zdeňova vozu, kde po pár minutách jízdy vypadl z nejasné příčiny šroubek na přední nápravě a ještě nebyl nachystán další jezdec. Aby toho nebylo málo, při další Zdeňově jízdě prozměnu vypadla oska z kardanové hřídele předního kola a auto bylo jen ztěží ovladatelné a do výměny pilotů opět velká ztráta. Takže jsme byli rádi, že jsme ve druhé dvouhodinovce alespoň uhájili druhé místo se ztrátou 16 kol na STS a Cobra 11 byla na 3. místě o pouhých 5 kol.

Do závěrečné etapy závodu jsme nastupovali s vědomím, že pouze technické problémy bez chyb jezdícího týmu STS MAX by nám pomohly k jejich překonání. Ale nic takového se nestalo. Jeli jsme sice rychleji než STSka v první dvouhodinovce, ale tým zkušených matadorů zajel ještě lépe. I v této sekci nás porazil, tentokrát o 4 kola. I Cobra 11 se zlepšila, ale zústala za náma o 14 kol.

Co říct závěrem? Krásné závody, pěkné počasí a nakonec i to 2. místo je nádherné. Za rok jim to ale ukážeme ....

Zdenek