Zechstunde Otrokovice - Team Cobra 11 - třetí místo a TQ.
2008-06-01
Stejně jako loni se Team Cobra 11 zúčastnil již pravidelného klání Zechsstunde. Sice v lehce pozměněné sestavě oproti loňsku, ale pořád stejně pohodově naladěn. Hlavní velitel byl Petr Novotný se synem Pavlem další jezdci byli Jirka Olšar, Tomáš Brodský a Mira Křížek.

Hned po ránu jsme protekčně obsadili nejlepší flek na depo v místě časomíry a začali nabíjet baterie a ladit auta. Mezitím (alespoň co se týče mě) nám přišla vhod snídaně od sponzora v podobě koláčků, buchtiček a ostatních pamlsků. Jak se postupem času blížila kvalifikace, přemýšleli jsme kdo se zhostí nelehkého úkolu, vyjet pro Team co nejlepší pozici na startovním roštu. Po domluvě padla volba na Tomáše, ale mělo to jeden háček, i když to je již ostřílený jezdec, tak ještě neměl připravené auto, tudíž jsem byl smířen s tím, že toto břemeno padne na mě, protože Petr zajišťoval mimo jiné ještě časomíru. Drobné potíže s měřícím zařízením (respektive s málo nabitýma čipama) nám nahrálo do karet a Tomášovo auto bylo připravené bojovat s ostatníma. V zákulisí jsme pomalu, ale jistě kuli pikle a chtěli se pokusit zabojovat o prestižní TQ na startovním roštu. Tomu jsme také vše podřídili a Tomáš zakoupil nový motor, který jsme důkladně zaběhli a řádně napřevodovali. Zatím, co se rozběhla kvalifikace, my jsme ještě neměli nabito a netrpělivě očekávali pana DeltaPeaka. Rozhodnutí nic neuspěchat se vyplatilo a po té co jsme nastoupili do kvalifikace až v osmé minutě nám nic nestálo v cestě bojovat o TQ , které se nám nakonec podařilo vybojovat.

První dvouhodinová sekce probíhala v celku poklidně a hned po pár odjetých kolech se pořadí ustálilo a ukázalo kdo bude udávat tempo. Cobra 11 se ustálila na třetím místě a z lehkého povzdálí sledovala souboj STS MAX Teamu s Fr. Drivers. Třetí místo jsme uhájili až do první plánované přestávky a ztratili na vítězný STS MAX Team 22 kol.

Druhá dvouhodinovka probíhala obdobně jako ta první až do doby kdy se Fr. Drivers nevyhnuli technickým potížím a v jednu chvíli ztratili druhé místo, které jsme se snažili udržet. Bohužel jsme se ani mi nevyhnuli potížím a po mé kolizi s druhým autem při předjíždění zůstalo moje auto na trati nepojízdné i přes rychlý zásah teamových kolegů jsme pomalu druhou pozici ztráceli. Nakonec druhá dvouhodinovka dopadla stejně jak ta první a mi ztratili na vítěze 21 kol.

Třetí a závěrečná sekce už nikoho nepřekvapila svým průběhem a každý z teamů si kroužil na své pozici a pokoušel se najet ještě víc kol než v předešlých dvouhodinovkách. Cobra 11 stejně jako loni uhájila pěkné třetí místo s konečnou ztrátou na vítězný team STS MAX Team 63 kol.

Závěrem chci jen podotknout , že Cobra 11 neměla žádné přehnané ambice a nešlo nám o to bojovat o celkové prvenství, ale především šlo o to si v příjemném okruhu lidí zajezdit, dobře pobavit a to si myslím, že se podařilo na výbornou. Už teď se těšíme na příští rok a kdo ví třeba se nám podaří urvat ještě lepší umístění než letos.

Mirra