Konec sezony, Bubu bar Jaroslavice
2008-11-17
Dámy a pánové, mládežníci, milí členové RC klubu Zlín, vážení hosté našich sportovních akcí. Přehoupli jsme se přes konec letní sezony a přestěhovali se pod střechu tělocvičny základní školy Želechovice.

Konec letní sezony, udílení cen pro ty jež stanuli na stupni vítězů za letní sezonu 2008 bylo rozhodnuto uskutečnit 14.11.2008 v Bubu baru v Jaroslavicích. Salonek pro 25 účastníků byl vybrán jako standard, jež počtem parta RC Zlín běžně dosahovala na akcích z minulých let. Pravda, ve středu bylo jasné, že počet bude rozhodně převyšovat počet objednaného jídla, 35 porcí. V tomto čase již nebylo možné aby nás pan Vrla, provozovatel Bubu baru, pustil do velkého salonku, ten byl již obsazen. A tak vlastní udílení cen vítězům a odměněným pod taktovkou Honzy Matyáše proběhlo sice ve stísněných podmínkách, zato ale v srdečné „semknuté“ atmosféře. Nikdo si alespoň nemohl stěžovat, že neslyšel Honzův komentář. Nafouknutý salonek a zvedající se teplotu v místnosti, zastavila až migrace na bowling a do přilehlých okolních prostor Bubu baru. Nejsem zastáncem kolektivní zodpovědnosti a ani kolektivního placení. Přesto rozhodnutí, že konzumace pití bude na společný účet padá na mou hlavu. Bohužel, při tomto počtu zúčastněných by nebylo ani kde položit účtenku. To je daň za neschopnost výboru, vytušit, kolik nás vlastně bude. Forum a vlákno k tomuto účelu zřízené se ukázalo jako lichý nástroj, který o budoucím stavu věci nedokázal včas vypovědět.

Letní sezonu 2008 Hufnágl Ice Trophy jsme zakončili 39. závodem v Otrokovicích. Celkem šest závodů a hostující Xray Callenge, pana Kořínka. Takhle napsané to nevypadá na nějaké extra úsilí, které by bylo třeba, aby to vše fungovalo. Opak je pravdou. Za tímto skromným konstatováním je na pozadí, které jaksi není vidět, spousta doprovodné, dobrovolné (a někdy i nedobrovolné, ale udělat to někdo musí) práce, která se sama od sebe neudělala.

Nezastavitelný technický pokrok si vyžádal pořízení nové výpočetní techniky. Odladění všech komponent jež tvoří celek který používáme při sběru dat přihlášených na netu, následný import do měřícího SW, byla Jakubova a Petrova práce. Takhle to lze v jedné větě napsat. Ale tato jedna věta představuje slušnou řadu hodin strávených za klávesnicí.
Ve hře jsou nové mantinely, které by měly odstranit nedostatky „parketové“ verze mantinelu. Zlepší se vizuální orientace o vytýčené trati. Trať bude bezpečnější a šetrnější vůči našim miláčkům. Nová souprava dvou bezdrátových mikrofonů konečně vnesla do našich komentářů požadovanou srozumitelnost. Ve hře je ještě „empire“ jinak také úschova na koberce, které jsou již dnes namotané na nových rourách z Pipelife. Po dokončení bude mít empire pochůznou plochu širokou 0,8m a délku 4,2m + 2,1m na výšce 1,6m od podlahy. Součástí empire bude plato pro vozíčkáře o délce 2,1m a šířce 1,25m na variabilní pochůzné výšce 1,0m a 0,8m. Dokončení celého celku brání nedostatek mého času.

Vše zmíněné nelze pořídit jinak než to udělat, vyrobit, případně nechat vyrobit. To ovšem není možné jinak než za peníze. A nebo za přispění firem, které si mnohdy nepřejí být ve své skromnosti ani jmenovány. A to se v několika případech nejednalo o zanedbatelné částky. Bilanci RC Zlín zde nebudu uvádět v číslech. Všem kteří mají zájem se informovat, jak výbor s našimi společnými prostředky hospodaří, mají možnost do výboru přijít a nahlédnout do evidence. Obecně lze říct, že bilance roku 2008 byla vyrovnaná. Řečí našich státníků. Ovšem je třeba uvést, že přes roční vyrovnaný rozpočet je RC Zlín stále zadlužen u svých některých členů. Toto zadlužení vzniklo zakoupením AMB časomíry a bohužel se jako stín povleče hospodařením klubu a to ještě nejen tento a příští rok. Neb příjmy stačí pokrýt jen výdaje, které s pořádáním a to nejen závodů, vznikají. Pokud je za letní sezonou vidět „zisk“ pak je třeba si uvědomit, že zátěž v nájmu tělocvičny (která je letos zase dražší) onen zisk z léta polkne. A tak narovnání vzniklého dluhu z AMB lze očekávat jen ze sponzorských darů, případně z peněz jež RC Zlín získá z poskytování služeb nebo za prodej reklamy.
Jediná cesta, kde se dá ušetřit, je nic „nerozdávat“. To ale bohužel samo o sobě není možné. A tak zůstanou na zimní sezonu v oběhu „price money“. I když byla diskutována i varianta vrátit se zpět k pohárům. To ovšem za předpokladu, že si někdo vezme na starost nákup a distribuci.

Pomalu ale jistě se nám blíží konec roku. Tedy období, kde ve většině firem narůstá fofr a pracovní vášeň. To by snad nebyl až tak největší problém. Začínají se plnit markety a supermarkety. Pod pokličkou vánoc Vás bude oslovovat všudy přítomná reklama a nezbytná výzdoba. Za tím vším se povalí spěchající a tlačící se šiky nakupujícího národa. Cestou od regálu k regálu. Od ničeho k ničemu. A tak nechť se Vám podaří úspěšně vyhnout místům kde bude shon a plno.

22.11.2008 je na pořadu dne 41. závod Hufnágl Ice Trophy.

20.12.2008 tradiční setkání mistrů.

Po tyhle dva dny máte šanci se tlačenicím vyhnout.

Dne 11.11.2008 je rozhodný den pro potvrzení členství v RC Zlín. Uhrazením členských příspěvků. Tuto povinnost v Bubu baru splnilo 17 členů RC Zlín. Další možný termín uhrazení členských příspěvků je na našich závodech dne 22.11.2008.
Členové, jež nebudou mít k tomuto datumu uhrazeny členské příspěvky, nemohou využívat slev, které jim z členství, za předpokladu uhrazených příspěvků v RC Zlín vyplývá.


Karel Neudek