Report ze závodů 53. HITu
2009-12-01
Zdravím příznivce Onroad závodů. Sice trochu se zpožděním, ale přece, Vám přináším report ze závodů HIT – Xray series, který proběhl dne 28.11.2009 v Želechovicích. Tohoto prestižního závodu se zúčastnilo něco přes 85 jezdců v 6ti kategoriích. Jak se dalo očekávat nejnabitější byla hlavní kategorie SUPERSTOCK, ve které se objevili jezdci jako: Martin Kořínek, Tomáš Rajdus, Karel Kratochvíl, domácí borci Petr Novotný a Martin Bábovský a také několik nadějí tohoto sportu jako například Ludvík Kurečka a Marek Černý.

Já jsem tentokráte závod řídil a snažil jsme se aby vše probíhalo v nevětší pohodě. Jak je na našich závodech zvykem, v 9:30 proběhla rozprava a během rozpravy bylo již známo jak se bude startovat do závodu. Nic proto nebránilo tomu aby mohla první jízda v 9:40 odstartovat dnešní závodní den.

Jezdilo se v pořadí 1:18 onroad, 1:18 MT, 2WD, Stock, GT, a SUPERSTOCK. V kategorii 18tek ovládl poleposition Karel Kratochvíl. Za zmínku stojí výkon Martina Kratochvíla, který předváděl parádní výkon a my se jen můžeme těšit co bude předvádět až ještě o trochu povyroste ;). V monstrech jako obvykle dominoval Marek Tomáš. Ve dvoukolkách své jezdecké umění potvrdil Roman Štalmach, který pro sebe urval poleposition. V kategorii pro mladé jezdce tedy STOCK nedal nikomu šanci na start z prvního místa již zmíněný Martin Kratochvíl. V kategorii GT se mezi sebou přetahovali o start z prvního místa jezdci Mira Dolanský a Richards Granát. Prvně jmenovaný nakonec svou pozici ustál. A nyní k nejrychlejší skupině SUPERSTOCK. Do této kategorie se přihlásilo 34 jezdců. A konkurence byla opravdu veliká. Dalo by se říct, že každá drobná chyba v rozjížďce stála jezdce cenné místo na roštu ve finálových jízdách. V této kategorii potvrdil roli favorita Martin Kořínek, na druhém místě startuje do finálovém Karel Kratochvíl a ze třetího Ludva Kurečka. Jen těsně se do A finále nedostal Marek Černý a proto startuje jako leader B finále. C finále povede Martin Mudřík a D Jirka Olšar.

Po velmi krátké přestávce, kdy si všichni jezdci mohli dát něco dobrého z bufetu se naplno rozjely Finálové jízdy. Ihned od prvního kola to byly velmi napínavé souboje a jezdci opravdu ukazovali velmi pěkné a čisté závodění. Jen ve velmi málo případech se stalo, že bych musel udělit napomenutí za nějaký prohřešek. Při finálovkách jsem se také snažil upozorňovat jezdce o kolo aby pouštěli vedoucí jezdce. Pokud někoho zajímá přesné pořadí i s detailním rozpisem jednotlivých kol, tak na našich domovských stránkách nabízíme kompletní výsledkový servis, který je zvykem při našich závodech i online vysílat přes wi-fi rozhraní mezi jezdce.

Celkově tedy závody dopadly takto:

18ky
1.Kratochvíl Karel
2.Brodský Tomáš
3.Marek Martin

Monstery
1.Marek Tomáš
2.Novotný Petr
3.Bábovský Martin

2WD
1.Štalmach Roman
2.Rajdus Tomáš
3.Jaremejko Petr

Stock
1.Kratochvil Martin
2.Šimurda Kuba
3.Martinec Pavel

GT
1.Černý Marek
2.Dolanský Miroslav
3.Vičánek Dušan

SUPERSTOCK
1.Kořínek Martin
2.Kratochvíl Karel
3.Kurečka Ludvík

Co říct závěrem? Snad jen to, že gratulujeme vítězům. Poražení snad pro příště lépe naladí. Závody se vydařily, všichni si myslím odjížděli spokojeni. V závěru jsme ještě stihli vyhlásit celkové vítěze letního seriálu. Bufet se velmi osvědčil a snad se stane pro příští závody standardem. Nezbývá tedy nic jiného než všechny pozvat na příští závody tohoto seriálu, které se konají na stejném místě v sobotu 19.12.2009. Naviděnou!
Jakub Černý