HIT 54 - report
2009-12-21
Poslední závody z „této strany Vánoc“ pořádal RC Zlín v sobotu 19.12.2009 v želechovické tělocvičně. Kromě celkového pořadí v seriálu HIT mohli jezdci bodovat samozřejmě i do XRAY SERIE Kolín – Brno – Zlín.

Sešlo 85 závodníků. Největší zastoupení měla již tradičně kategorie Superstock, ve které nechyběl nikdo z favoritů. Účast velmi rychlého Tomáše Kubicy, který jel ve Zlíně pokud se nepletu poprvé, konkurenci ještě vyostřila. 42 jezdců celkem v této kategorii vypovídá o její popularitě.

V ostatních kategoriích to s účastí vypadalo víceméně standardně. To, že 1:18 monstertrucky trpí nedostatkem jezdců je zřejmé již delší dobu a nic na tom nezměnila ani vítaná účast Honzy Matyáše, který na závody dorazil po delší přestávce. 5 jezdců je i tak málo a kdoví jak to s touto kategoriíí po sezóně dopadne… Trochu mně překvapilo pouhých 6 jezdců v 1:18 onroad. V každém případě se ukazuje, že větší měřítko má na našich závodech co do oblíbenosti určitě navrch.

Závod ubíhal vcelku svižně a klidně, dokonce jsem měl pocit, že vyhrocených situací s praskáním lexanu a silnými slovy na tribuně bylo tentokrát míň než obyčejně. Trochu vyjímka byla kategorie 2WD, kterou jsem nasazoval a měl jsem pocit že ne všichni jezdci zvolili výkon motoru úměrně svým schopnostem. Jízda a časté havárie tomu odpovídaly. V kategorii, která se od začátku profilovala jako pohodová je to na pováženou.

A jak to všechno dopadlo? ( kompletní výsledky si můžete prohlédnout na obvyklém místě)

A finále Superstock
1. Karel Kratochvíl – Karel byl vždycky třída a nová T3 mu sedla parádně. Ve finále v podstatě neměl konkurenci. 3x1 hovoří za vše. Velká gratulace!
2. Ludvík Kurečka – rozjížďky asi nedopadly úplně podle jeho představ, ale ve finále už to byl výkon na který jsme u Ludvy zvyklí. Zároveň nejlepší junior. Nezbývá než smeknout.
3. Jaroslav Kopecký – pěkný, vyrovnaný výkon bez velkých chyb po celý den. Třetí místo je parádní.
4. Luděk Szostek – perfektně se vypořádal s horším nasazením do rozjížďěk a ve finále ukázal všem jak je rychlý.
5. Tomáš Rajdus – krásný výsledek pro tohoto veterána RC závodů. A to jezdí Tomáš s podvozkem T1R! Nevěříte? ... Věřte.
6. Miroslav Dolanský – že dokáže být velice rychlý všichni víme. Že často doplácí na drobné chyby víme taky. Tentokrát ale všechno klaplo a nejlepší pozice z „domácích“ borců Miru určitě těší.
7. Marek Černý – pamatujete si toho kluka, který se loni touto dobou taktak trefil na dráhu? Obrovský skok dopředu. Máro je to super, jen tak dál!
8. Petr Novotný – po rozjížďkách asi doufal v lepší umístění, ale přibrzdily ho technické problémy (a taky zatraceně rychlí soupeři :-))
9. Martin Bábovský – zatím úplně nezkrotil novou T3, ale do A finále určitě patří a netratil se v něm.
10. Tomáš Kubica – technické problémy nedovolily Tomášovi odjet jedinou finálovou jízdu. Škoda, po rozjížďkách jsme se všichni těšili na jeho souboj s Karlem Kratochvílem o prvenství.

Superstock B
1. Petr Novák
– A finále mu uniklo o chloupek, ale v B finále jeho souboje s Tomášem Brodským a Matějem Bábovským patřily k tomu nejlepšímu co bylo v sobotu k vidění.

Superstock C
1. Pavel Novotný
– pěkné umístění a zlepšení pro Pavla. Nechal za sebou spoustu silných soupeřů.

Superstock D
1. Michal Kubina
– Michal vyhrál těsný souboj s Igorem Bezděkem o jedinou desetinu vteřiny.

Superstock E
1. Zdeněk Šafář
– do Éčka nepatří, ale pozdě chodit na závody se prostě nevyplácí :-)

1:18 onroad
1. Karel Kratochvíl
– stejně jako v Superstocku naprosto suverénní. Nedal soupeřům šanci.

1:18 off-road
1. Martin Bábovský
– Martin si s monstertruckem aspoň trochu spravil chuť ze Superstocku.

1:10 Stock
1. Jakub Šimurda
– Kuba zle zatápí soupeřům i v Superstocku a tady se slabším motorem zvítězil po pěkném souboji s David Fráňou a Martinem Kratochvílem.

1:10 Stock B
1. Filip Rajdus
– geny se nezapřou. Filip jel moc pěkně a příště už to určitě bude A finále :-)

1:10 GT
1. Miroslav Dolanský
– Mira měl v sobotu svůj den. V GT mu dokázal zdatně sekundovat jenom Matěj Kupčík.

1:10 2WD
1. Roman Štalmach
– pokud se nepletu tak tato kategorie ještě nezažila jiného vítěze než Romana. Chlapi sakra udělejte s tím už něco :-)

Celkem 13 skupin do rozjížděk a odpoledne 12 skupin ve finálovkách dávaly tušit, že večerníčka doma u televize asi nestihneme. Ale časoměřiči se s tím poprali úspěšně a i díky dochvilnosti jezdců se končilo po 19 hodině.

Odkaz na videa Tomáše Juřicy nejen z našich závodů zde

Přeju všem krásné, klidné a bohaté Vánoce. Co nejvíce RC dárků pod stromečkem a hodně zdraví do nového roku 2010. Těším se naviděnou na našich dalších závodech.
PN