Setkání mistrů
2010-01-02
Rok se s rokem sešel a je zjevně nevyšší čas objasnit pravidla a průběh tajemstvím opředeného setkání mistrů. Omluvte tedy moje zpožděním a máte-li zájem účastnit se, pozorně se zahloubejte do následujícího textu.

Podobně jako v roce minulém nepůjde o klasického vyřazovacího pavouka, ale o jízdu vítěz <> poražený ano. Přihlášky budou otevřené pro 48 jezdců, je tedy vhodné svou účast co nejdříve potvrdit.

Systém jízd bude podobně jako loni, kdy se na empire sejdou čtyři jezdci, kteří se vzájemně utkají každý s každým po dvojicích. Jedna jízda bude trvat cca 2 minuty, takže je žádoucí, aby Vaše vozidlo bylo sestaveno a napřevodováno na 6 minut jízdy. Podobně, jako při běžných závodech bude takovýchto „rozstřelů“ 6 a tak je nutné najít pneumatiky (bezdušový slick*), který minimálně oněch 36 minut vydrží.  Po sečtení bodů z rozstřelů bude vytvořena semifinálová skupina, kde se pojede již systémem vyřazovacím a to na dvě vítězství. Finále se poté pojede opět na dvě vítězství.

Trať bude postavena na smíšeném povrchu a bude hóóódně zamotaná. Parkety se vzhledem k předchozím zkušenostem jako povrch neobjeví. Lze tedy počítat s kobercem, PVC, nízkými skoky a zase s kobercem. Zcela nezvykle se na trati objeví i místa, kde se rivalové jen stěží vejdou vedle sebe.

Ještě shrnutí technických parametrů:

Elektry 1:10 bez omezení motoru či accu. (vše prosím v bezpečném provedení. Na zábavní pyrotechniku již není vhodný čas)

Pneumatiky: gumové bezdušové bez výstupků (vzorek tam. "křížky", "V" nebo alternativy Carson, Dunlop a spol. je možné použít) věřím, že opět bude možnost zapůjčení od kolegů okruhářů.

Karoserie: Pokud možno pěkné. Světlá výška minimálně 5mm i to však může být na některých místech trati málo.

Startovné je stanoveno na 200,- a sleva 50,- pro členy RC klubu Zlín. Přezůvky s sebou. Na shledanou se těší RC Zlín + já osobně.

Jakékoliv další dotazy rád zodpovím na mailu hufnágl(a)volný.cézet nebo telefonícky 608 833 478. Díky za Váš čas, náměty a připomínky.

Časový rozvrh:
Prezentace 8:00 - 8:30
Rozprava - focení: 8:30 - 8:50
Start první jízdy: 9:00
Slavnostní vyhlášení a předání cen: 19:00

Rozprava:
Každý jezdec při prezentaci obdrží startovní číslo které umístí viditelně na karoserii svého vozu. Součástí startovního čísla je i rozpis termínů jednotlivých jízd pro daného jezdce.
(obr. 1)
Číslo 1 poveze na svém voze obhájce titulu, ostatní čísla pak budou přidělována pořadatelem tak, aby nedocházelo ke kolizím frekvencí či jiným anomáliím. Máte-li jakékoli jiné číslo raději na svém voze, lze jej objednat telefonicky do středy 13.1.2010 (bude-li volné).
Harmonogram pro všechny jezdce bude vyvěšen na daných místech. (obr. 2)
Prosím o dodržování. Šetříte tím čas nejen sobě, ale i sobě :)
JM