HIT 65
2010-10-25
Více než 80 účastníků se sešlo při úvodním závodě zimního seriálu závodů HIT 2010-2011, započítávaného do Národní Xray serie.


Velká novinka čekala účastníky v podobě nového empairu pro jezdce. Tímto počinem dal klub sbohem krkolomnému šplhání na švédské bedny a nepohodlnému mačkání se na parapetu a poskytl jezdcům pohodlnější a hlavně bezpečnější místo k řízení modelů. Zatěžkávací zkouška v podobě prvního závodu dopadla na výbornou.

Ale empair nebyl jediná novinka, která na jezdce čekala. Změny se dotkly také soutěžních kategorií. Přibyla kategorie Hobby, které se jezdila již v létě v Otrokovicích. Ve spolupráci s RC klubem Elišky Junkové jsme zařadili do programu také Formule. A 15 jezdců s monoposty na úvodním závodě není vůbec špatné číslo. Místo pro tyto novinky musely uvolnit 1:18 trucky, které delší dobu trpěly malou účastí a taky 1:18 onroad, kterým to přecejenom lépe sluší na menší dráze, třeba zrovna u našich přátel na závodech v Pozděchově.

Z hlediska hlavních kategoríí byl největší změnou přechod z 10,5 na 13,5 závitový motor v kategorii SUPERSTOCK, který byl s předstihem avizovaný již delší dobu. Po letní sezóně dali někteří jezdci přednost o něco pomalejšímu motoru 17,5 a tím došlo k vyrovnání zájmu o kategorie STOCK a SUPERSTOCK

Jak to nakonec dopadlo si můžete přečíst ve výsledkách. Zmíním jenom finále A v nejprestižnějším SUPERSTOCKU, kde 4 jezdci bojovali s minimálními rozestupy o místa na bedně. "Černý Petr" v podobě bramborové pozice nakonec zůstal Dušanovi Vičánkovi. Ostatní jezdci A finále tuto čtveřici následovali s mírným odstupem a rozdali si to v podstatě o 5té místo.

SUPERSTOCK
1. Marek Černý - rychlá a spolehlivá jízda s minimem chyb, Marek se pořád zlepšuje. Třetí finále si dovolil pojmout tréninkově
2. Martin Bábovský - prokázal pevné nervy a udržel za zády dotírajícího Dušana, výborný výkon
3. Karel Kratochvíl - po prvních 2 jízdách to vypadalo na "bramboru", ale vítězství v posledním finále mu zajistilo výborný třetí flek.
4. Dušan Vičánek - pěkná rychlá jízda, ale myslím, že Dušan byl nakonec trošku zklamaný. Potenciál v něm ale dřímá velký!
5. Mira Dolanský - velmi rychlé auto, ale sem tam chybka. To je přesně ten Mira jak ho známe :-)
6. Tomáš Juřica - tento pohodový a neustále se usmívající kluk potvrdil svou rychlost
7. Pavel Novotný - na koberci poprvé v Ačkové společnosti, zvládl to výborně, nejlepší junior.
8. Jakub Šimurda - bojoval s Pavlem o prvenství v juniorech, snad byl i rychlejší, ale pouze jedno vydařené finále nestačilo.
9. Martin Bábovský jun. - náš hlavní designer dráhy na tátu opět nestačil, ale porazil bráchu, takže zklamaný určitě nebude :-)
10.Zdeněk Šafář - myslím, že samotná účast v A finále Zdeňka potěšila, rozhodně se neztratil, výborně!

STOCK
1. Jakub Šimurda
2. Zdeněk Zikmund
3. Martin Bábovský jun.(STANDARD)
GT
1. Marek Černý
2. Dušan Vičánek
3. Karel Abrahámek
HOBBY
1. Petr Rovný
2. Tomáš Erdélyi
3. Pavel Martinec
2WD
1. Fanánek Stodola
2. Jiří Hrabec
3. Martin Vonášek
Formule 1
1. Petr Novotný
2. Milan Peška
3. Tomáš Brodský

Fotografie Karla Martince jsou k nahlédnutí v sekci GALERIE.

Report a celkové výsledky formulí jsou zveřejněny zde.
PN