HIT 67
2010-12-13
Posledního závodu RC Klubu Zlín v roce 2010, celkově 67.HITu, se zůčastnila necelá devadesátka jezdců z různých koutů Moravy. Kdo vážil cestu v nejistém zimním počasí určitě nelitoval. Pár jezdců z popředí celkového pořadí tentokrát chybělo, ale někteří naopak do želechovické tělocvičny zavítali letos poprvé. Bodovalo se samozřejmě opět také do Národní Xray serie Praha - Holešov - Zlín a do Zimního poháru F1.


I tentokrát jste měli možnost na portálu masters.cz sledovat online report Igora Vlahoviče, tradičně doplněný spoustou fotografií a videem.

V nejprestižnější kategorii - SUPERSTOCKU se sešlo 21 jezdců. Poprvé přijel Vašek Sauer a hned ukázal, že je to pan jezdec a dosáhl na třetí místo. Nechyběla moravská špička - Radek Flek, Jarda Kopecký, "domácí" Marek Černý ani Karel Kratochvíl, který minulý závod vynechal. Vaška porazil druhý Marek Černý, kterému se vyplatilo soustředit se pouze na jednu kategorii, a suverénní vítěz Radek Flek z RC Blansko. Ten od minula stihl zase vyměnit značku podvozku a opět nenašel přemožitele. Jarda Kopecký zůstal tentokrát těsně pod bednou, ale vynahradil si to v kategorii GT. A-finále nabídlo pěknou podívanou, vyrovnané jezdecké pole s minimem kolizí a korektní fairplay jízdu.

Ve STOCKU mohla leckoho překvapit početní převaha jezdců s vybavením "pouze" STANDARD. Jezdci s papírově nejlepším vybavením museli tvrdě bránit svoje pozice. Ukazuje se, že na techničtější trati není převaha nových regulátorů až tak výrazná a že i se starší technikou je možné bojovat na špičce v rámci celého STOCKu. To dokázal Martin Kratochvíl, který vybojoval nádherné druhé místo hned za suverénem této kategorie Kubou Šimurdou. Třetí skončil domácí, spolehlivě jedoucí Zdeněk Zikmund.

Kdo by před sezónou čekal, že formule budou konkurovat svojí obsazeností zavedeným a prestižním kategoriím čtyřkolek? Na 67.HITu byla dokonce nejobsazenější! Celkem 22 pilotů prohánělo svoje modely monopostů. Konkurence se vyrovnává, zrychluje se, to co stačilo na začátku zimy, už přestává na soupeře platit. Byly k vidění pěkné a vyrovnané souboje napříč celým startovním polem. Pro někoho - podobně jako třeba GT - jsou formule druhá "relaxační" kategorie, pro jiné zase to hlavní, kde chtějí naplno předvést své umění.

SUPERSTOCK TOP 10
1. Radek Flek (Yokomo BD5-WR, SP Pro Stock)
2. Marek Černý (Xray T3-011, Tekin)
3. Václav Sauer (Xray T3-011, Tekin, motor SP)
4. Jaroslav Kopecký (Xray T3-011, Tekin)
5. Karel Kratochvíl (Xray T3-011, Tekin)
6. Dušan Vičánek (Xray T3-011, SP Pro Stock)
7. Tomáš Juřica (Xray T3-011, LRP SXX, motor SP)
8. Miroslav Dolanský (Xray T3-011, LRP SXX, X12)
9. Martin Bábovský (Xray T3, Tekin)
10.Petr Novotný (Xray T2-008, SP LPF)

SUPERSTOCK Juniři TOP 3
1. Jakub Šimurda - vítěz B finále
2. Pavel Novotný
2. Martin Kratochvíl

STOCK TOP 10
1. Jakub Šimurda (Xray T2-009, SP GT 2.0 Pro)
2. Martin Kratochvíl (Xray T2-009, Tekin RS, motor LRP X11) - STANDARD
3. Zdeněk Zikmund (Xray T3, LRP SXX, X12)
4. Pavel Martinec (Xray T2-009, LRP SPX, X12) - STANDARD
5. Tomáš Erdélyi (Xray T2-008, LRP SPX, X12) - STANDARD
6. Ladislav Lebánek (Xray T2-007, SP GT 2.0 Pro)
7. Michal Kubina (Xray T3, LRP SXX, X12)
8. David Fráňa (Xray T2-009, LRP SPX, X12) - STANDARD
9. Jiří Olšar (Xray T2R, LRP SXX, X12)
10. Jan Zádrapa (Xray T2-007, LRP Sphere Competition, motor GM) - STANDARD

GT TOP 3
1. Radek Flek
2. Jaroslav Kopecký
3. Michal Abrahámek

2WD TOP 3
1. Roman Štalmach
2. Jura Hrabec
3. Petr Jaremejko

HOBBY TOP 3
1. Igor Vlahovič
2. Jakub Zapletal
3. Tomáš Erdélyi

FORMULE TOP 3
1. Petr Novotný
2. Karel Mikuš
3. Tomáš Brodský

O plné žaludky jezdců a mechaniků se staral bufet, který doplnil sortiment o čerstvou pizzu. Ranní sponzorské koláčky z pekárny Veka se staly milou tradicí - děkujeme.

Podrobné výsledky 67.HITu včetně jednotlivých jízd máte k dispozici na tomto odkazu. Průběžné pořadí seriálu HIT po třech závodech potom najdete v souhrnné tabulce. Celkové pořadí formulí najdete na webu RC Klubu Elišky Junkové zde.

Ani tentokrát nechyběl Karel Martinec se svým foťákem v ruce, co stihl vyfotit si můžete prohlédnout v jeho galerii.

Další závody Národní Xray Serie a Zimního poháru F1 nás čekají opět v Holešově a to hned za týden 18.12.2010.
PN