Setkání mistrů 2010
2011-01-03
Loni jsme se nesetkali, tak aspoň letos. Pro nedostatek času použiji osnovu z loňské pozvánky, čtěte proto pozorně, změn je málo, ale jsou zásadní.
Hlavně!!! NEBUDOU SKOKY ANI PARKETY !!!

Stejně jako v roce minulém nepůjde o klasického vyřazovacího pavouka, ale o jízdu vítěz <> poražený ano. Přihlášky budou otevřené pro 48 jezdců.

Systém jízd bude podobně jako loni, kdy se na empire sejdou čtyři jezdci, kteří se vzájemně utkají každý s každým po dvojicích. Jedna jízda bude trvat cca 2 minuty, takže je žádoucí, aby Vaše vozidlo bylo sestaveno a napřevodováno na 6 minut jízdy. Podobně, jako při běžných závodech bude takovýchto „rozstřelů“ 6 a tak je nutné najít pneumatiky (bezdušový slick*), který minimálně oněch 36 minut vydrží.  Po sečtení bodů z rozstřelů bude vytvořena semifinálová skupina, kde se pojede již systémem vyřazovacím a to na dvě vítězství. Finále se poté pojede opět na dvě vítězství.

Trať bude postavena na KOBERCI a bude hóóódně zamotaná. Parkety se vzhledem k předchozím zkušenostem jako povrch neobjeví. Skoky a RALLYE povrchy se vzhledem ke 100% účasti okruhářů v minulých letech vypouští. Zcela zvykle se na trati objeví i místa, kde se rivalové jen stěží vejdou vedle sebe, nezvykle budou místa, kde se jejich tratě rozejdou!!!

Ještě shrnutí technických parametrů:

Elektry 1:10 bez omezení motoru či accu. (vše prosím v bezpečném provedení. Na zábavní pyrotechniku již není vhodný čas)

Pneumatiky: gumové bezdušové bez výstupků (vzorek tam. "křížky", "V" nebo alternativy Carson, Dunlop a spol. je možné použít).

Karoserie: Pokud možno pěkné. Světlá výška minimálně 5mm.

Startovné je stanoveno na 250,- a sleva 100,- pro členy RC klubu Zlín. Přezůvky s sebou. Na shledanou se těší RC Zlín + já osobně.

Jakékoliv další dotazy rád zodpovím na mailu hufnágl(a)volný.cézet nebo telefonícky 608 833 478. Díky za Váš čas, náměty a připomínky.

Časový rozvrh:
Prezentace 8:00 - 8:30
Rozprava - focení: 8:30 - 8:50
Start první jízdy: 9:00
Slavnostní vyhlášení a předání cen: 19:00

Rozprava:
Každý jezdec při prezentaci obdrží startovní číslo které umístí viditelně na karoserii svého vozu. Součástí startovního čísla je i rozpis termínů jednotlivých jízd pro daného jezdce.
(obr. 1)
Číslo 1 poveze na svém voze obhájce titulu, ostatní čísla pak budou přidělována pořadatelem tak, aby nedocházelo ke kolizím frekvencí či jiným anomáliím. Máte-li jakékoli jiné číslo raději na svém voze, lze jej objednat telefonicky do středy 13.1.2010 (bude-li volné).
Harmonogram pro všechny jezdce bude vyvěšen na daných místech. (obr. 2)
Prosím o dodržování. Šetříte tím čas nejen sobě, ale i sobě :)
Loni se systém časů podařilo dodržet, věřím, že i letos se obejdeme bez zbytečných prostojů a bude o to víc času betelně pozávodit.
jm