HIT 68
2011-01-31
68.HITem se zimní seriál HIT 2010-2011 přehoupl do druhé poloviny. Jelo se samozřejmě opět v tělocvičně základní školy v Želechovicích a přijelo si zazávodit úctyhodných 97 jezdců. Že se bodovalo opět i do Národní Xray serie a do Zimního poháru F1 ani nemusím zdůrazňovat.


Igor Vlahovič jako online komentátor masters.cz tentokrát z důvodu nemoci chyběl, ale co se týká fotek a rychlého nedělního reportu za něj pohotově zaskočil Karel Martinec. Ten navíc vypomohl nám pořadatelům za časoměřičským stolem a spolu se Zdeňkem Šafářem se postarali o hladký průběh závodu.

Ve všech kategoriích se zůčastnili a nakonec většinou i prosadili favorité. Přesto lze vypíchnout několik příjemných překvapení. Především třetí místo Kuby Šimurdy v Superstocku stojí určitě za povšimnutí. Kuba jel výborně a nestačil pouze na top jezdce a stálice této kategorie Radka Fleka a Jardu Kopeckého. A to navíc Kuba opět dokázal vyhrát i Stocky, takže opravdu výborný výkon tohoto 13letého juniora! Milan Šubík měl v minulých závodech často smůlu, ale tentokrát se poprvé prosadil do TOP 10 v Superstocku a určitě se v A finále neztratil. Vítězství v B finále určitě potěšilo celkově druhého juniora Pavla Novotného, zatímco Mira Dolanský první místo v C finále asi oslavovat nebude :-)

Ve STOCKu opět zabodoval velmi spolehlivý a rychlý Zdeněk Zikmund, který ale musel tvrdě bojovat se stále zrychlujícím Michalem Kubinou, pro kterého bylo třetí místo premiérové umístění "na bedně"!. Poprvé v A finále Stocku byl naopak Daniel Mach a také nestárnoucí Oldřich Groch, který se mladých vlčáků kolem sebe vůbec nezalekl a velké většině z nich vytřel zrak. Smekám!

V GTéčkách při neúčasti Jardy Kopeckého doplnil vítězné duo z Blanska Pavel Rajdus. Domácí borce ze Strojní a traktorové stanice dělily při shodném počtu bodů na 4 až 5tém místě necelé dvě vteřiny!

V Hobíkách se hned při své premiéřě vyšvihl na bednu mladý Víťa Kutal a to je výborný výsledek. Doufejme, že ho to povzbudí a uvidíme ho v této kategorii častěji.

Dvoukolky tentokrát nevyhrál Roman Štalmach, kterého zřejmě ranní problémy se startováním a pozdní příjezd na závody vyvedly mírně z rovnováhy. Ale je třeba uznat, že vítězný Jura Hrabec jel fantasticky a kdoví jestli by na něho Roman stačil i ve své top formě :-)

Ve formulích se oproti poslednímu závodu pořadí na špici mírně promíchalo. Kromě vítěze především Luděk Szostek a Richard Granát ukázali jak umí být rychlí. Pro mně ale největší překvapení v této kategorii byla krásná a vyrovnaná jízda juniorky Majky Szostkové, která ji nakonec vynesla až na nádherné 14.místo.

SUPERSTOCK TOP 10
1. Radek Flek (Yokomo BD5, SP Pro Stock)
2. Jaroslav Kopecký (Xray T3-011, Tekin)
3. Kuba Šimurda (Xray T3-011, LRP SXX, motor SP)
4. Marek Černý (Yokomo BD5, SP Pro Stock)
5. Karel Kratochvíl (Xray T3-011, Tekin)
6. Tomáš Juřica (Xray T3-011, LRP SXX, motor SP)
7. Dušan Vičánek (Xray T3-011, SP Pro Stock)
8. Martin Bábovský (Xray T3, Tekin)
9. Petr Novotný (Xray T2-008, SP LPF)
10.Milan Šubík (Xray T3, SP Pro Stock)

SUPERSTOCK Juniři TOP 3
1. Jakub Šimurda
2. Pavel Novotný
2. Martin Kratochvíl

STOCK TOP 10
1. Jakub Šimurda (Xray T2-009, SP GT 2.0 Pro)
2. Zdeněk Zikmund (Xray T3-011, SP Pro Stock)
3. Michal Kubina (Xray T3, LRP SXX, X12)
4. Martin Kratochvíl (Xray T2-009, Tekin RS, motor LRP X11) - STANDARD
5. Pavel Martinec (Xray T2-009, LRP SPX, X12) - STANDARD
6. Bábovský Martin jun. (Xray T2-007, Nosram, X12) - STANDARD
7. Ladislav Lebánek (Xray T2-007, SP GT 2.0 Pro)
8. Oldřich Groch (Xray T2R-PRO, LRP SPX, motor SP)
9. Tomáš Erdélyi (Xray T2-008, Tekin RS, motor LRP X12) - STANDARD
10. Daniel Mach (Xray T2-009, SP GT 2.0)

GT TOP 3
1. Radek Flek
2. Michal Abrahámek
3. Pavel Rajdus

2WD TOP 3
1. Jura Hrabec
2. Roman Štalmach
3. Ivo Kavánek

HOBBY TOP 3
1. Tomáš Erdélyi
2. Tomáš Rajdus
2. Vít Kutal

FORMULE TOP 3
1. Petr Novotný
2. Luděk Szostek
3. Richard Granát

Po koláčkách z pekárny Veka se jako obvykle jenom zaprášilo a stejně tak párky a hamburgery z místního bufetu zmizely do jednoho.

Podrobné výsledky máte na tomto odkazu. Celkové pořadí a report k formulím najdete na webu RC Klubu Elišky Junkové zde.

Fotky Karla Martince už visí od neděle na webu v jeho galerii stejně jako jeho report.

Další závody Národní Xray Serie a Zimního poháru F1 nás čekají opět v Holešově a to hned za týden 5.2.2011. HIT potom pokračuje za tři týdny, v sobotu 19.2.2011.
PN