Třetí místo B teamu na 12hodinovce v Blansku
2014-07-15
V sobotu 12. 7. se v Blansku konal již 15. ročník 12hodinového závodu. Z přihlášených 12 týmů se zúčastnilo 10, z toho i tým z Polska, takže na dráze bylo poměrně rušno. Náš B Team tvořili kluci Martin, Matěj a táta Martin Bábovský a Pavel Novotný. Velmi příjemná a pohodová atmosféra panovala oba dny. Časový harmonogram byl přesně dodržován – vozidla na roštech 5 minut před startem apod. Je vidět, že pořadatelé bezpochyby mají zkušenosti z minulých ročníků.

V pátek jsme najeli několik set kol ve volném tréninku a auto nám opravdu fungovalo dobře, dokonce jsme zajeli i nejrychlejší čas na kolo, ale závod trvá 12 hodin ne 5 minut. Trénink přerušily 2 prudké deště, a tak jsme zbylé testování odložili na sobotní ráno.

Vše bylo nachystáno a ve 12 hodin byl závod zahájen. Z počátku jsme bojovali o 4. místo, asi po hodině jízdy jsme se posunuli na 3. pozici, kterou jsme po většinu závodu drželi s mírným náskokem. Na čele se od samého začátku usídlil tým Peti Grofa Extreme RC složený z dalších tří elitních jezdců, kteří mají výsledky nejen na českých závodech, a to Kuba Šimurda, David Němček a Víťa Hola. Druzí jezdili kluci z Team Rebels 1. Asi 3 hodiny před koncem jsme chvíli opravovali a tím ztratili náskok na 4. No. 1 team z Hradce Králové. Po dlouhé době jsme opět závodili s jiným týmem bez rozdílu jediného kola a nakonec jsme si nějaký náskok znovu vytvořili. Pak jsme opět opravovali a znovu jsme se vraceli na 4. místě. I našeho soupeře potkala technická závada, což nám náskok vrátilo. S blížícím se koncem jsme drželi rozdíl ±20 kol na čtvrtý No. 1 team a pátý Team Rebels 2. Rebels pak dokázali smazat ztrátu a čtvrté místo nakonec získali.

Poslední hodinu jsme se soustředili hlavně na udržení náskoku a doufali, že nás technika nezklame. Vše dopadlo nad naše předzávodní očekávání a vyjeli jsme skvělé 3. místo. Pak následovalo focení, vyhlášení s předáváním cen a závěrečná sprcha šampaňským.



Odkazy: Výsledky, fotky Pavel Magda, fotky Martin Bábovský.
Pavel Novotný