HIT #6
2006-09-25
Takže tu zas máme sobotu a s tím spojené závody. Ráno po příjezdu nás přivítalo pěkné slunečné počasí a tak jsme se ihned zapojili do příprav dráhy, která byla v pátek pod vedením Vilda Gabriela a dalších pomocníků uklizena v pátek odpoledne - POCHVALA! Jednou ze změn bylo střídání časoměřičů, kdy to po Honzovi tentokrát převzal Petr Novotný a bylo vidět, že Petr se úkolu zhostil na výbornou a staral se o co možná nejpříjemnější průběh závodů.
Po prezentaci a rozdělení závodníků do skupin jsme ihned začali s rozjížďkami, já jsem jel v té první s esy této kategorie a trošku jsem měl strach co tam budu se svou 17kou mezi těma "brušlesama" dělat. Ale světe div se, v první jízdě mi motor jel jako z praku a byl z toho velmi kvalitní nájezd. Kotva letěla jak z praku, auto na 22kách tejkofách sedělo jak přibité, no prostě z tribuny jsem slézal spokojený. Jaké bylo moje překvapení, když jsem chtěl do druhé rozjížďky té svojí kotvě dopřát trochu té soustružničiny, ale uhlíky na kotvě vlastně místy jely po pertinaxu a tloušťka vrstvy komutátoru se rovnala tloušťce alobalu, ve kterém jsme měli zabalenou svačinu :). No nic, vzhledem k tomu, že do druhé rozjížďky odmítla kotva nastoupit, tak jsem ji vyměnil za jinou a vyrazil jsem do jízdy. Jízda proběhla v pořádku, ale nájezd už byl trochu horší. Nakonec jsem po rozjížďkách skončil na 4. místě za Martinem Bábovským, Petrem Novotným a vítězem kvalifikace Milanem Peškou (mimochodem v paddocku se šuškalo cosi o Milanově burčákových orgiích z předešlé noci a již od rána na něm byla znát taková menší opička :), a to si tedy můžeme jen domýšlet, jak by Milan jezdil, kdyby byl 100% redy).

No ale pojďme k finálovkám. ještě o přestávce jsem od Milana vypůjčil jakousi Top Seecret 12ku kotvu, se slovy Kubo klidně si ji pujč, já mám přece "brušlesa" a vyrazil jsem do boje. Auto jelo super, mělo dobrý top speed a celkově to prostě fungovalo. Takže jsem zajel můj osobní track record v podobě 25ti kol a slušného nájezdu. Bylo z toho průběžné 2. místo. Ve druhé jízdě jsem byl o něco pomalejší a podařilo se pár kolizí, takže to dopadlo hůře v podobě 23kol. Ve třetí jízdě hned po cílové rovince se mi do cesty připletl, nebo spíše byl připleten Martin Bábovský a tak jsem ho nechtěnou ranou poslal mimo trať a ještě tak nešťastně, že se mu kastle zapletla nad kolo, a potřeboval pomoc nasazovače aby mohl pokračovat, vzhledem k tomu, že to ode mě byla taková menší prasarnička, tak jsem férově počkal, až Martin vyrazí zpět na trať a zahájil svou stíhací jízdu. No on stíhal pěkně, ale já ne, a po několika drobných kolizích z toho byl nejhorší výsledek dne 21kol. V této jízdě se stala Milanovi nepříjemná věc, kdy spálil svojeho LRP brušlesa a se slovy "kde mám ten prak", nebo "pápá lálá" se se svým motorem pomalu rozloučil(no přiznám se že to bylo původně trochu ostřejší ale abysme z toho nemuseli udělat server po 10 hodině neuvádím výrazy všechny a v plném znění). Ve čtvrté jízdě bylo vidět mnoho pěkných skoků a letů, ale bohužel jen v mém podání, ostatní kluci jezdili téměř bez chyb, a tak z toho bylo pouze 23kol nebyl by to zas až tak špatný výsledek, ale to se v té době už jezdilo 26kol. Do páté jízdy jsem nastupoval s tím, že si chci zajet a uvolněnou jízdou jsem zajel svůj druhý nejlepší výseldek dne a to 24kol.

Po sečtení všech finálovek jsem skončil celkove na 7.místě a odjížděl jsem ze závodů spokojen, ale s náměty co do příště zlepšit. Malou útěchou mi byl pocit že ze závodů jsme ihned vyrazili k mému kamarádovi na opékání berana a tam jsme pořádně zakrmili břuchy. Už teď se těším na další závody a doufám, že se ponesou ve stejném duchu jako ty sobotní.

A ještě pro pořádek přidám první tři z každé kategorie s malým komentářem:

Skupina A
1. Petr Novotný - Super výkon, a to se ještě staral o časomíru!
2. Milan Peška - Standartní výkon tohoto jinak skromného sportovce, takže příště všeci na burčák :)
3. Martin Bábovský - Znova pěkně zajel, a když projdete výsledky, začíná to být podobné jako v ostravě klan Rajdusů :)

Skupina B
1. Petr Marčík - pěkná čistá jízda a za technické problémy v minulém závodě si to zasloužil
2. Libor Vondráček - sice druhý ze dvou ve své kategorii, ale bojoval s Petrem statečně

Skupina C
1. Matěj Bábovský - Jak jsem psal i u taty, tak nám tu začíná pomaličku rodinka vybírat bedny a to zrovna ty nejvyšší
2. Zdeněk Šafář - Tentokrát se musel sklonit před Matějem, ale jinak jeho standardní výkon
3. Mira Křížek - Jako obvykle pěkná, čistá jízda, která vedla v umístění na bedně

Skupina N
1. Vilém Gabriel - Vládce této kategorie, uvidíme, jak si povede příští rok v nějaké ostré kategorii
2. Petr Sekula - s dvoukolkou parádní umístění
3. Patrik Ištok - taktéž dvoukolka a dobrá práce

Formule
1. Mira Dolanský - STS Chvojkovice zřejmě slušnej oddíl a víc k tomu netřeba :)
2. Milan Peška - STS Chvojkovice zřejmě slušnej oddíl a víc k tomu netřeba :) :)
3. Richard Granát STS Chvojkovice zřejmě slušnej oddíl a víc k tomu netřeba :) :) :)

Pokud by někdo měl zájem okomentovat průběh závodu ze svého pohledu, klidně mi napište, uděláme aktualizaci článku.
Jakub Černý