ZAHAJOVACÍ ZÁVOD ZIMNÍ SEZONY 2006-2007
2006-11-12

1 . HIT

Rok se s rokem sešel a máme tady opět zimní sezonu, pro náš RC klub tak typicky na parketovém povrchu.
Naštěstí jsme se na poslední chvíli shodli na pravidlech a první HIT mohl proběhnout. Zorganizovali jsme přípravu, navezení materiálu, zajištění časomíry a hurá na stavbu trati. Byl jsem mile překvapen. Dobrovolníci se našli v hojném počtu vše klapalo a v pátek před závody bylo vše vzorně nachystané.
V sobotu ráno se sešel slušný počet 32 pilotů dychtivých po soutěžení. Přijeli jak členové klubu tak i kluci z ostravska. Proběhla prezentace, rozprava a v 9.30 poďme na to! Podle pravidel proběhly dvě rozjížďky které určily pořadí ve skupinách OPEN a STOCK na startovním roštu finálových jízd.

A finále STOCK1 . Martin BábovskýB finále STOCK 1 . Vilda Gabriel
2 . Víťa Křemeček 2 . Dan Štuler
3 . Matěj Bábovský 3 . Pavel Krupa
4 . Martin Šafář 4 . Vít Březina
5 . Luboš Španěl 5 . Adam Ohnůt
6 . Leo Zádrapa 6 . Honza Zádrapa
7 . Tom Kundera 7 . Tomáš Ohnůt


A finále OPEN 1 . Milan Peška B finále OPEN1 . Mira Křížek
2 . Martin Bábovský 2 . Jakub Vícha
3 . Honza Snášel 3 . Jakub Žídek
4 . Mira Dolanský 4 . Libor Vondráček
5 . Tomáš Rajdus 5 . Petr Neudek
6 . Dan Holiš 6 . Karel Neudek
7 . Ondra Vícha 7 . Libor Černý
8 . Jakub Černý 8 . Ondra Záruba
9 . Zdeňa Šafář
10. Richard Granát

O tom kdo bude vítězem úvodního podniku zimního HITu rozhodne nejvyšší počet najetých kol ve třech nejlepších ze čtyř finálových jízd. A bojovalo se urputně.
V B finále STOCKů byl jasným favoritem Vilda Gabriel, který ovšem tvrdě narazil na vycházející hvězdu našeho RC klubu Dana Štulera který mu znepříjemňoval získání lepší pozice v celkovém pořadí. Na to že Dan jel asi svůj první závod na parketách tak si počínal nadmíru dobře. Vedoucí tři místa v každé Finálové jízdě okupovali a střídali Vilda, Dan a Pavel Krupa. Škoda že nevydržel Honza Zádrapa nasazené tempo z první jízdy kdy najel pěkných 23 kol.

A finále STOCKů mělo podtext útoku ze zadních pozic, duo Zádrapa - Kundera se rozhodlo zaůtočit na celkem jasné pozice bratří Bábovských a Víti Křeměčka. Matěj nevydržel nápor a dostal se před něj jak Leo Zádrapa tak Tom Kundera ale i Luboš Španěl. Druhou pozici hájil statečně Víťa Křemeček.

Zatímco v B finále OPENů Mira Křížek neuhlídal svoji výchozí pozici a podlehl Kubovi Víchovi a Vondrys neposbíral kola proti Jakubovi Žídkovi, probíhal lítý boj mezi Karlem Neudekem za týmové spolupráce stájového kolegy Petra a mnou. Pánové tato honička kdy jste mně mnohokrát svírali mezi své modely, dojížděli jsme se a předjížděli mi připomínala scény z kultovního filmu Bulitův případ , díky.

A jsme u vrcholu který jsme byli účastníkům a taky divákům schopni nabídnout. Už jen pohled na startovní rošt A finále OPENů dával záruku kvalitních výkonů a tak to má být. Trio Peška, Snášel, Bábovský ukazovali po všechny finálové jízdy jak jednoduché je jezdit na klouzavém povrchu. Absolutně čistá stopa, ovládaný drift, taktika a technika a řidičské umění na sto procent, nasazovači měli „veget“. Na devadesátdevět procent ovšem jezdili i poražení na dalších místech, tyto jízdy byly opravdu vrcholem úvodního seriálu parketových závodů RC Zlín.

Po ukončení finálových jízd jsme mohli díky rychlé práci časoměřiče Vojty Rajduse a traťového komisaře Víti Křemečka který kontroloval předepsané pneu vyhlásit oficiální výsledky závodu.

STOCK 1 . Bábovský Martin ml. OPEN 1 . Snášel Honza.
2 . Křemeček Víťa2 . Peška Milan
3 . Zádrapa Leo 3 . Bábovský Martin
4 . Kundera Tom4 . Dolanský Mira
5 . Španěl Luboš5 . Holiš Dan
6 . Bábovský Matěj6 . Rajdus Tom
7 . Gabriel Vilda7 . Černý Jakub
8 . Šafář Martin 8 . Granát Richard
9 . Štuler Dan 9 . Šafář Zdeněk
10 . Krupa Pavel 10 . Vícha Ondřej
11 . Ohnůt Adam11 . Vícha Jakub
12 . Březina Vít 12 . Křížek Mira
13 . Ohnůt Tomáš 13 . Žídek Jakub
14 . Zádrapa Honza 14 . Vondráček Libor
15 . Černý Libor
16 . Neudek Karel
17 . Neudek Petr
18 . Záruba Ondra


A to je vše ! Pouklízeli jsme trať a tělocvičnu, díky nově vyvinutým směsím na předepsané pneu nebyla ani čárka na parketách, nemuseli jsme umývat, a tak jsme se ještě vraceli jestli jsme opravdu něco nezapomněli protože tak brzo jsme ještě nekončili. Díky moc všem co se o to zasloužili a těšíme se na další klání které bude opět v Želechovicích a to 9.12.2006. Přijeďte znovu a vemte i kamarády a ty Karle se třes!