2. HIT 2006/2007 Želechovice
2006-12-10

Na klouzačce 9.12.2006 bez sněhu, 2. Hufnágl Ice Trophy

Na zahajovacím hitu jsme si všichni šáhli na grip, který se gripem snad ani nazývat nemůže. A protože máme gumy všichni stejné tak je třeba hledat nastavení na podvozku. Při přípravě na klání 9.12.2006 jsem moc času na nějaké špekulování ohledně nastavení podvozku neměl. Bohužel, měl jsem spoustu jiných, důležitějších úkolů. Honza mi poradil, dej měkčí pružiny. A tak jsem vzal vše co doma mám a šoupl pod váhu na zdvih cca 4mm.
světle modrá slabá 0,78 kg
žlutá slabá 1,18 kg
zlatá 1,31 kg
světle modrá silná 1,76
fialová tlustá /originál Xray/ 2,45
tmavá modrá /originál Xray/ 1,95
A tak jsem svůj podvozek T1R osadil předek 1,18 a zadek 0,78. Přestavil tlumiče na předek 2, zadek1. Dále, s ohledem na „zkracování“, neb 6 ks článků je na parkety zcela k ničemu, no ale to nesděluji nic nového. Nové je pouze to, že jsem ochoten respektovat pouze vyváženou situaci, teda sudý počet. Lichý počet 5 na který by se mělo přejít od léta je počet který já nemohu již z principu. A tak po vzoru placek jsem odpáral 2 buřty a ještě před vlastním závodem vyrobil akupak pouze se 4 články.
Na 4 článek, 10 minut rozjížďka, finálovka jsem z 4článku cucal kolem 2100 – 2500 mAh Pravda na 80% výkonu na TX., ………což bohatě stačilo. Tedy pro lessní motor Novak Velociti 4,5 Bohužel jsem takhle předělal jen jeden akupak a tak jsem celý závod odkroutil s aku v autě a jen dobíjel. ………….. Tedy nevyndám z auta, nabiju a jedu. Jeden článek na celý den. Jo je to proti přírodě, leč Intellecty z pytle jsou…………. A mám takový pocit, že nesmí odpočívat. To jim škodí. Proto test, tvrdě dokola, celý den jeden 4 článek, a v týdnu ještě 2 x cyklus aby vůbec neodpočívaly do příštího závodu. To mám pocit, že jim dělá lépe jak je nechat ležet ladem. ??? uvidíme.
Ale k vlastnímu klání. Libor, můj stálý a nerozlučný soupeř se tentokráte nechal ukolébat mým výsledkem 20 kol a víc nic. V rozjížďkách. To nemohl tušit, že to jen tak zkouším, a pokouším se nějak donutit podvozek, aby se tolik neklouzal. Rozjížďky jsem jel v plném slejdu, neb ojeté gumy z minulého HITu byly recht hodně bezgripové. Gumy mne ani tak nezajímaly, spíše chování auta na 4 článku oproti 6-tičlánku. Váha se posunula z 1,616 kg na 1,480 kg. Nebyl žáden problém, neb NOVAK bez problému držel konstantní [U] na BEC se choval zcela korektně a poslouchal jak švýcarské hodinky. Libor teda nastupoval do finálovek vysmátý, neb mých průměrných 20 kol dělal s přehledem i se zastávkou v boxu na kafe (smějící se smajlík) Že by se někam posunuly jízdní vlastnosti jsem změnou 6 na 4 články akupaku nepostřehl.
Na finálovky jsem přezul nové gumy a šel s výkonem na rádiu pro Novak na 82%. Zde již nešlo o to jestli 4 není málo, nýbržto ukázat Liborovi záda. Tedy Libora poslat do kytek. Dokázat, že pro dnešek jsem bez ohledu na počet článků na tom lépe …………… jezdil jsem finalovky kolem 27 kol průměr, pokud mne týmový kolega Petik neposlal během finálovek několikrát do mantinelu. A nejen on. Na další HIT nezbývá, než se sakra těšit. Jsem zvědav s čím Libor přijde.
Vildova technicky náročná trať spíše vyhovovala RALLYE specialistům. Okruháři si tu moc neužili. Dodře jim tak. Není pro to divu, že na předních místech se umístili experti na slejd /čti slide/ a ouzké ztatě. Výjimkou byl nestor klikatých tratí, rayllista a naše okruhová jednička, Petr. Nemohl najít pro svůj T2 seriozní nastavení, které by mu umožnilo zaútočit na čelní pozice.

……………………..je mi jasné, kdyby místo povinností kolem časomíry měl více času na svůj vlastní problém, posedět, pokecat, popřemýšlet, … se setupem podvozku, …mohlo by to vypadat jinak.

Pohodový závod, sic bez diplomů, neb nebylo na čem natisknou hlavičku, …… Ale než diplom si myslím, že důležitější je obecná spokojenost a pohoda. A ta byla.
1:18 T a MT bylo milým zpestřením a obávám se, že do budoucna bude tahle kategorie podstatně silněji zastoupena, neb spousta přihlížejících se …….

S radostí děkuji všem kteří se zasloužili o pohodovou atmosféru, všem, kteří nachystali ale také pomohli pouklízet, ………..

Foto zde: http://www.neudek.cz/foto_09_12_07_HITzimaOndra/page_01.htm

Ahoj na dalším HITu

KN