HIT 27 očima Jakuba Černého
2007-09-29



Dnešní ráno proběhl souboj o poslední body v letním seriálu. Souboj to byl velmi tvrdý a vyrovnaný, protože například v kategorii Open mohl vyhrát i 5. jezdec průběžného pořadí. Někteří jezdci si dokonce přáli i špatné počasí, aby byl tento závod zrušen, ale zase na druhou stranu někteří prostě závod potřebovali jako sůl a dali se na modlení, aby počasí vyšlo. Modlitby byly vyslyšeny a závod nakonec proběhl za nádherného podzimního počasí.

I já byl velice natěšený, nehecovaný a připravený bojovat o poslední body. Ráno jsme přijeli na dráhu trochu později, než bývá zvykem a tak nezbyl moc čas na trénink. Navíc časoměřič dnes chlastal na oslavě, takže jsme museli s Petrem zvládat ježdění i časování. No trénink netrénink, dráha byla studená, tak jsem nasadil studené gumy Team Orion 22. Kola nic moc, nájezd taky… to znamená: komplet předělat setup auta…to znamená: i druhá rozjížďka k ničemu  no co, 2. místo v B finále taky místo. Ostatní z pětice, se kterou jsem bojoval o umístění na bedně, na tom byli lépe. Všichni byli v A finále (1. Petr Novotný, 2.Martin Bábovský, 3.Zdeňa Šafář 4.Mira Dolanský). Toto nasvědčovalo, že pokud něco neudělám, tak budu za loosera já.


Takže, finále a zoufalý pokus nasadit něco, co bude fungovat. Kromě kompletního překopání setupu, dávám Také Off CS22 sjeté až na plátno a na jednom kole drážka až na vložku. No co, když ostatní gumy jsou na tom podobně. A ejhle. Auto má grip a POWER jak prase. Zajíždím si osobní rekord 22kol a 6s dojezd, top kola kolem 13,3. V tuto chvíli zajíždí 22 jen Petr a Mira Dolanský. Říkám si, že setup je úplně super a že když nasadím nové gumy, které by mohly přidat nějakou setinu či desetinu navíc, by byly perfektní a tak teda nakupuji jednu novou sadu STCC 27. V další jízdě jedu jak na drift kolech vyrobených z přívodních trubek od hajzlu… samé smyky a hodiny, ale v půli jízdy se jakoby něco zlomí a auto získá takový grip, že zajíždím kola kolem 13,2 a top kolo je 13,17s = rekord dne. Ale co je to platné, když je nájezd 20 ubohých kol… Ostatní zase 22 a navíc už i Martin Bábovský dává 22. Musím s tím něco dělat a tak změkčím zadek auta. Dopředu jde nejtvrdší stabilizátor a tvrdé pružiny. Auto se v další jízdě se chová líp, ale zase při jednom mém oblíbeném GWK (Gumami Wall Kiss = polibek gumové stěny) vyskočí oska servosejvru a auto má rozhozené řízení. Tak nic no, škrtáme ). Špička v A Finále zas 22. Mám poslední možnost bojovat a zasáhnou do pořadí. Opravím sešrotovaní auta a jdu na start. Nervozita a Oslí Ruce(TM, registred trademark) dělají ovšem svoje a navíc ještě asi 5x nabořím Martina Bábovského juniora (za to sorry, i když po jízdě zjišťujeme, že si to zasloužil, když byl o kolo  ). Takže je to v PYTLI,z dobrého umístění nic nebude… Poslední jízda jen tak pro radost (mimochodem Oslí Ruce se mi nepodařilo nasetupovat). Nakonec je z toho celkové sedmé místo a rozčarování z dnešního výsledku.


Vzhledem k tomu, že jsem měl sebou foťák, tak jsem se snažil udělat pár pěkných fotek. Výsledek najdete v této galerii, kde jsem se je snažil i nějak vtipně okomentovat(prosím omluvte komentáře bez háčků a čárek, nějak to nešlo hodit do češtiny).

Jinak se trošku omlouvám jezdcům kategorie štok, že tady o nich moc nepíšu, ale bohužel jsem jejich kategorii moc nesledoval. Tímto dávám nějakému pisálkovi možnost okomentovat závod jeho očima (pište mi článek na mail a já vám to hodím na net).

Konečné pořadí: :

Open
1.Petr Novotný
2.Martin Bábovský
3.Mira Dolanský

Stock
1.Jirka Všetička
2.Petr Marčík
3.Mira Křížek
Nejlepší junior dne : Pavel Novotný

Formule:
1.Mira Dolanský
2.Milan Peška
3.Richard Granát

Zbytek výsledků naleznete na stránkách v sekci Závody.

Jinak co říct závěrem… Sezóna to byla pěkná a napínavá a nezbývá než se 12.10. sejít na Biofarmě Juré kde vyhlásíme Celkové šampióny, uděláme schůzu a sežereme nějaké ovce. A až nám zas slehne tak nashle v Želechovicích, kde dáme premiérově závod na koberci.
Jakub