HIT 28 - 27.10. 2007
2007-10-29
Tak je to tady, první zimní HIT sezóny 2007/8 poprvé na koberci.

Sešli jsme se v pátek večer docela v hojném počtu, rozbalili koberec, vytýčili dráhu a někteří i zkušebně projeli.

Ráno se v tělocvičně ZŠ v Želechovicích sešla hojná účast závodníků natěšených na nový povrch. Závodilo se poprvé ve čtyřech kategoriích, proti loňsku přibyla nová - FÉRnetSTOCK, kde byly povoleny 19ti závitové motory stejnosměrné nebo 10,5 z. střídavé. Staré známé STOCKy byly přejmenovány na kategorii SODOFKA.

Pak začaly rozjížďky, které rozdělily závodní pole na jednotlivé finálovky.

Finále OPEN:
V této kategorii se o vítězství od začátku poprali dva jezdci jezdící o třídu lépe než ostatní - Petr Novotný a Martin Bábovský. I když i těmto jezdcům se nevyhnula smůla, když Martin byl sražen pod časomírou neopatrným protivníkem a než si všiml nasazovač jeho převráceného auta, bylo téměř kolo pryč. Při zoufalé stíhací jízdě došlo při předjíždění ještě k několika kolizím, což znamenalo nájezd o 2 kola méně než Petr. Ten měl sice smůlu v poslední finalovce, ale nájezd 22 kol v předešlé (jako jediný ten den) mu zajistilo celkové vítězství. Souboje na dalších místech byly velice vyrovnané a urputné, nakonec třetí místo za velmi dobrý výkon bral Richard Granát, kterému na paty dýchali Mira Dolanský, Tomáš Rajdus, Milan Peška a Ludvík Kurečka. Špatný den měl tentokrát díky technice Jakub Černý.

Finále FÉRnet STOCK:
Tady si polposition vyjezdil Zdeňa Šafář jun. před Zdeňou Zikmundem, v závěsu byli Mira Křížek, Víťa Křemeček a další kvalitní jezdci, kteří se sešli v této nové kategorii. První finalovku vyhrál Zdeněk Šafář před Zdeňou Zikmundem, kterému díky nezaviněné kolizi nadělil kolo a 2 desetiny mu chyběly do dalšího. V druhé finalovce si pořadí prohodili, díky kolizi prvního a druhého jedoucího Zdeňka Šafáře a Vítě Křemečka v posledním kole - dojezd ve stejném kole o 1,2 vteřiny. V dalších dvou jízdách vyrobil Zdeňa Šafář několik hrubých chyb, na rozdíl od svého rivala, který jel čistě a spolehlivě. Mezi tyto dva jezdce se na druhé místo vetřel překvapivě famózně jezdící Roman Štalmach s dvoukolkou, který si v rozjížďkách vyjezdil až finále B. První finálovku sice nedokončil, ale ve dvou dalších zajel 19 kol a v poslední dokonce 20, což se v áčku podařilo jenom Zdeňovi Zikmundovi. Nakonec přišel o vítězství o pohou desetinku vteřiny. Na čtvrtém místě skončil rovněž s dvoukolkou jedoucí Luděk Szostek. Jak je vidět dvoukolkám koberec svědčí.
Dodatečně byli jezdci Roman Štalmach a Luděk Szostek vyřazeni z celkových výsledků pro použití nepovoleného motoru. Dalších závodů se s tímto motorem mohou zůčastnit pouze bez nároku na bodování do seriálu.

Finále SODOFKA:
Přední místa na startu obsadili starší jezdci - Martin Šafář, Jarda Malý, Adam Ohnůt ... Za nimi byl urputný boj více i méně zkušených začínajících pilotů. Po odjetí finálovek přešli Jarda Malý i Adam Ohnůt na vlastní žádost do kategorie FÉRnetSTOCK. Skupinu vyhrál Martin Šafář těsně pronásledovaný Láďou Lebánkem, Zdeňkem Kaškou a Pavlem Novotným.

Finále MT+T
Tato kategorie byla vzácně vyrovnaná a bojovalo se o každý centimetr a každou zdárně přeskočenou překážku.
Nakonec z tohoto boje nejlépe vyšla trojice matadorů Milan Peška, Martin Bábovský, Richard Granát, pronásledováni přespolními - Drahošem Čevelou, Tomášem Brodským a Tomášem Rajdusem.

První závod na koberci je za námi, všichni byli určitě spokojeni z příjemně prožité soboty. Velký dík patří perfektnímu zázemí v bufetu, které zajišťovala paní Černá.
Z.Š.