Propozice HIT 2017
2017-05-14
Zveřejnili jsme propozice k letnímu seriálu HIT.

Po celou sezónu budou přístupné na odkaze vpravo pod seznamem termínů závodů a příhlášek.

Vypsány jsou kategorie:
TC-Modified
TC-Stock
Formule 1
Truck
Fšestock

Co se mění oproti předchozí sezóně?
- nejvýraznější změna je v kategorii TC-Stock. Letní sezóna bude pojata jako přechodová a budou povoleny dvě motorizace, jak stávající 17,5 zero, LRP, 4:1, tak následující novinka:
- regulátor Hobbywing XR10 JustStock + Motor Hobbywing XRS Justock 13,5, převodový poměr 5:1
- motory budou půjčovací, budou označeny gravírováním a číslem a budou se losovat ráno nebo večer před každým závodem a po závodě zase vracet pořadateli. Půjčovné bude 50 kč.
- regulátor bude dostání u Karla Martince (nebo dalších prodejců Martina Kořínka) za cenu 1470,-. Bude taky označen nálepkou. Pouze označený regulátor bude povolen.
- motory se nebudou pájet k regulátoru, ale budou vybaveny konektory
- budeme mít k dispozici náhradní regulátory pro řešení reklamací.
- předpokládáme, že po této přechodové letní sezóně, bude toto nové kombo v kategorii TC-Stock pro zimu 2017-2018 předepsáno již jako jediné možné.

- pro léto jsou zrušeny kategorie Hobby a Lemans. Stávající jezdce kategorie Hobby rádi přivítáme ve Stocku. Jezdecky na to naprostá většina z nich určitě má, i technika je srovnatelná a v podstatě stačí jenom předělat převod. Pro toho, kdo si přesto netroufá, nebo jo opravdu úplný začátečník bude připravená kategorie Fšestock, která, ač mnohými opovrhovaná, v minulých sezónách nabídla dobrou účast i zábavu.

- předpisy pro kategorie TC-Modified, Formule 1, Truck, Fšestock zůstávají beze změny!

Nové kombo Hobbywing 13,5 již teď vzbuzuje nemalé emoce mezi závodníky na sociálních sítích. Připojili jsme se k tomu projektu po zralé úvaze a naší jedinou motivací jsou co nejvyrovnanější podmínky za rozumné náklady pro jezdce v kategorii TC-Stock. Ostatních kategorií seriálu HIT se tato změna netýká. Zkuste spolu s námi dát této změně šanci a s hodnocením vydržme aspoň do poloviny sezóny.

Prosíme zájemce o start s novým kombem, aby nás před svým prvním závodem kontaktovali, abychom získali přehled o zájmu startovat s novým kombem a stačili připravit dostatek motorů na zapůjčení do závodu.
PN